Makkelijk en snel bestellen?

Klik hier om naar onze nieuwe webshop te gaan. 
Multilarm SMS Contact melder. Contacten schakelen middels sms en analoge nivo waarden bewaken
NIET MEER LEVERBAAR!!!:
opvolger MULTILARM SVA
Klik hier
De multilarm is leverbaar in een GSM versie als ook in een analoge nivo level bewaking.

De Multilarm is een sms melder die men met potentiaal vrije contacten kan bedienen. ( Een potentiaal vrij contact is een contact zonder aangelegde spanning) Er is ook een versie leverbaar met analoge ingangen. Ook combinaties van normale contact ingangen en analoge ingangen zijn mogelijk.
De behoefte aan het bewaken van processen middels telefonische alarmering is de laatste jaren alleen maar toegenomen. Deze kleine units zijn als universele alarmmodem eigenlijk overal inzetbaar.

Nu is de serie echter compleet gemaakt met Analoge versie (0..10V) als stroom (0..20mA). Met alle versies kunt u aan het modemverkeer deelnemen en alarmeren naar uw mobiele telefoon of meldbank.
Door zijn zeer geringe afmetingen en DIN-rail montage laat deze modem reeks zich moeiteloos inpassen in elke schakelkast.

Er kunnen maximaal 8 potentiaal vrij contacten worden aangesloten. Eventueel zijn ook 2 relais uitgangen aan te sturen middels SMS.
 


Een veelgestelde praktijk voorbeeld vraag:

Ik zou graag het volgende willen weten. Ik wil namelijk via mijn mobieltje een berichtje ontvangen via temp opnemer nachtvorst melding en tevens een schakelpunt op mijn modem zodat de modem via  een relais een benzine gevoede pomp kan starten zodat ik geen vorst schade meer heb aan mijn gewassen. Ik zie uw voorstel vol goede verwachting  tegemoet bij voorbaat mijne hartelijke dank.

Antwoord van DDS:

Geachte mijnheer,  uw vraag komt heel vaak voor, wij leveren dit vele malen per jaar aan de land en tuinbouw industrie. Voor u komt dan in aanmerking de Multilarm, deze is heel simpel te bedienen en de software die wij er gratis bij leveren is voor u eenvoudig te bedienen en in het Nederlands. Het enigste wat u zelf aan zult moeten aanschaffen is een temperatuur thermostaat, net zoals van de verwarming al waar een potentiaal vrij contact opzit, of anders gezegd een schakel contact die niet schakelt met stroom. Dus voorzien van een metalen armpjes die zodra omklappen een kortsluiting veroorzaken tussen bij de metalen armen.
Zodra de temp dan bijvoorbeeld onder de 3 graden komt klappen de armpjes dicht en maken kortsluiting. Deze beide armpjes sluit u middels twee draden aan op de print kroonsteen van de multilarm.
Door deze korstsluiting gaat er een sms melding weg naar Maximaal 8 mensen met een gsm.

Zodra u die melding ontvangen heb op de GSM kunt u een SMS bericht terug sturen naar de Multilarm. En die vervolgens weer een uitgang’s relais om laat klappen op de Multilarm, middels dit relais kunt u dan bijvoorbeeld een sproei installatie of pomp laten inschakelen.
Type nummer 10-SV8002GM-ED of 10-SV8002GM-AD is dan een goede keuze.

Analoge ingangen:
Om de analoge ingang goed te kunnen instellen, is het nodig om te weten hoe de spanning en stroom intern worden weergegeven. De meetwaarde wordt zowel voor de spanning (0..10V) als stroom (0..20mA) ingangen genormeerd naar een waarde van 0 tot 1000.

Voor de juiste alarmering moeten 2 drempelwaardes opgegeven worden, de actiefdrempel en de rustdrempel. Indien de actiefdrempel hoger ligt dan de rustdrempel, wordt de ingang actief als de meetwaarde groter wordt dan de actiefdrempel. De ruststand wordt bereikt nadat de meetwaarde onder de rustdrempel zakt. Er wordt dus een bovengrens bewaakt. Indien de actiefdrempel lager is dan de rustdrempel, wordt een ondergrens bewaakt. Het verschil tussen de drempels vormt de hysteresis.

Deze drempels kunnen met de software ingesteld worden. Een analoge ingang ziet er dan bijvoorbeeld zo uit als hier onder afgebeeld.:

Deze drempels waardes kunnen met de software ingesteld worden.    Een analoge ingang ziet er dan bijvoorbeeld zo uit als hier onder afgebeeld.:
 
Bij dit voorbeeld is de actiefdrempel 700 en de rustdrempel 300. Dit betekent dat bij een spanningsingang ingang 1 actief wordt als de spanning boven de 7,00V uitkomt. Als de spanning onder de 3,00 V gaat zal het alarm opgeheven worden.   Afbeelding: Din-Rail Behuizing 4 kanalen digitaal en 4 kanalen Analoge

Bij analoge Multilarm’s met een datalogger aan boord (-L versie) is het mogelijk om de waarde van de analoge ingang periodiek op te slaan. Daarvoor moet dan de logtijd (eenheid seconde, maximaal 65000s) worden ingevuld.

Het software scherm ziet er dan als volgt uit:

THERMOSTAATMODULE voor
bewaking van koeling of verwarming,
met relais uitgang, geschikt voor Mulitlarm.

De ingang uit dit voorbeeld wordt dus om de 60s in de datalogger opgeslagen. Als een ingang niet opgeslagen mag worden, moet de logtijd op 0 worden ingesteld.


De meldingen van de Multilarm worden verzonden via SMS naar een mobiele telefoon. U kunt ook een SMS melding doen naar een Analoge PSTN toestel, dan word de SMS melding uitgesproken door  een computer voice. Zodra u de hoorn opneemt, begint de computer voice het SMS text bericht uit te spreken.De meldingen van de Multilarm worden verzonden via SMS naar een mobiele telefoon. U kunt ook een SMS melding doen naar een Analoge PSTN toestel, dan word de SMS melding uitgesproken door  een computer voice. Zodra u de hoorn opneemt, begint de computer voice het SMS text bericht uit te spreken.

Typische toepassingsgebieden

Voor de toepassing van deze SMS melders kunt u ondermeer denken aan:
 

 • Onbemande waterbehandelingssystemen zoals b.v. (riool)gemalen of pompinstallaties, waarbij geen telefoonaansluiting aanwezig is. (Evt. ter vervanging van de bekende rode lampen)
 • Bewaking van drinkwater distributie
 • Procesbewaking in de industrie
 • Gebouwbewaking
 • Bewaking van koelcellen
 • Bewaking van tijdelijke of mobiele installaties zoals verplaatsbare pompunits, aggregaten of compressorunits
 • Een veelzijdige alarmmelderr

  Dezea modems / SMS-melder biedt u volledige functionaliteit als alarmmelder. Door het aanbieden van een signaal op de ingang wordt de Multilarm geactiveerd en zal een SMS-bericht verstuurd worden. Tevens zijn er versies met op afstand schakelbare uitgangen. Zo reset u bijvoorbeeld de net gemelde storing. Programmeren gaat eenvoudig via uw eigen GSM telefoon, via de com-poort of met een SIM-kaart programmer. (Afhankelijk van de uitvoering.)Dezea modems / SMS-melder biedt u volledige functionaliteit als alarmmelder. Door het aanbieden van een signaal op de ingang wordt de Multilarm geactiveerd en zal een SMS-bericht verstuurd worden. Tevens zijn er versies met op afstand schakelbare uitgangen. Zo reset u bijvoorbeeld de net gemelde storing. Programmeren gaat eenvoudig via uw eigen GSM telefoon, via de com-poort of met een SIM-kaart programmer. (Afhankelijk van de uitvoering.)

  Communiceren via de modem

  Deze SMS-melder is ook aan te sturen als modem. Via een standaard AT commandoset kunt u de Multilarm aansturen met bijvoorbeeld Hyperterminal. Er zijn geen speciale AT commando's nodig.

  Diverse uitvoeringenn

  Deze melders hebben een zeer geringe afmeting en zijn leverbaar in verschillende voedingsvarianten. Er is een batterijgevoede versie welke honderden SMS-berichten kan verzenden op 2 alkaline AA-batterijen. De uitvoering met adaptervoeding en een ingebouwde NiMH noodbatterij is ondermeer in staat om u te waarschuwen middels een SMS-bericht in geval van een spanningsuitval in uw installatie. Tevens is de Multilarm leverbaar in open OEM-variant en gesloten IP65 behuizing. Speciale software varianten om de Multilarm optimaal in te passen worden op verzoek gemaakt.Deze melders hebben een zeer geringe afmeting en zijn leverbaar in verschillende voedingsvarianten. Er is een batterijgevoede versie welke honderden SMS-berichten kan verzenden op 2 alkaline AA-batterijen. De uitvoering met adaptervoeding en een ingebouwde NiMH noodbatterij is ondermeer in staat om u te waarschuwen middels een SMS-bericht in geval van een spanningsuitval in uw installatie. Tevens is de Multilarm leverbaar in open OEM-variant en gesloten IP65 behuizing. Speciale software varianten om de Multilarm optimaal in te passen worden op verzoek gemaakt.


  Let op! Alle Multilarm modems worden standaard geleverd zonder GSM antenne, hier zijn diverse types voor leverbaar!
  Uitgezonderd de IP65 wandbehuizing uitvoering!


  Software screen dump van de eenvoudige Nederlandstalige software.

   

  De belangrijkste technische eigenschappen van de Multilarm:
   

  • Leverbaar voor GSM Triban 900/1800/1900
  • DIN-rail montage, afmetingen bxhxd = 23x95x104 mm
  • Optioneel leverbaar in IP-65 wandbehuizing, afmetingen bxhxd = 122x120x39 mm
  • Optioneel leverbaar als OEM-uitvoering (zonder behuizing)
  • Optioneel leverbaar met datalogger 8Mb
  • Optioneel leverbaar met afwijkende protocollen
  • 2 of 8 digitale ingangen voor alarmen
  • Analoge ingangen (0..10V) als stroom (0..20mA)
  • Alarmmelding d.m.v. SMS bericht, de meldteksten zijn instelbaar per kanaal
  • Maximaal 8 oproepnummers per ingang met instelbare kiesvolgorde
  • 2 relaisuitgangen voor schakelen via SMS-bericht 
  • Hayes compatibel modem (GSM: 9.600bd, PSTN: V.90)
  • Voeding 15-28Vac, 8-35Vdc.
  • Noodvoeding d.m.v. ingebouwde oplaadbare NiMH batterij
  • RS232 aansluiting voor instellen en modemcommunicatie
  • Tevens in te stellen d.m.v. GSM-telefoon 
  • Gratis gebruiksvriendelijke Nederlands talige software voor doen van instellen

  De Multilarm is onderandere uitgebreid getest door het magazine: Slim Wonen en deze hebben er dan ook een uitgebreid artikel over geschreven.

  In dit artikel staan de moeglijkheden en de bevindingen van een volledig losstaand onderzoeksteam.

  U kunt dit artikel HIER vinden

   

   
  FAQ Multilarm
  Vraag:

  Wanneer van de Multilarm de schakel contact knop indrukt voor een tijdspanne van minder dan 1 sec, alarmeert de unit maar naar 1 persoon, de eerste  van het lijstje van de 8, alleen die persoon ontvangt een SMS.
  Wanneer wij echter het contact veel langer ingedrukt houden, dus constant dan gaat hij wel alle 8 de personen van het lijstje die ingesteld zijn 1 voor 1 een SMS sturen. 
  Kun je me dat laten weten, ik dacht dat een kort contact van 2 sec voldoende was om het te laten werken?

  Antwoord:

  Dat klopt, er is bij de Multilarm geen geheugenwerking op de ingangscontacten aanwezig!
  Er worden alleen SMS-berichten verstuurd zolang het ingangscontact actief is.
  De Octalarm-T melders hebben wel zo'n  in- en uitschakelbare functie (prog. 21, "met geheugen").
  Een oplossing zou bijvoorbeeld een vertraagd afvallend relais kunnen zijn. Bijvoorbeeld van Moeller Easy control relais module, die als tijdrelais word geprogrammeerd.

  Vraag:

  Is de software gratis mee geleverd?

  Antwoord:

  Jazeker de software word Nederlandstalig meegeleverd, inclusief een PC kabel.

  Vraag:

  Heeft de Multilarm een externe antenne nodig?

  Antwoord:

  Jazeker, er is alleen er is geen ingebouwde antenne, een externe antenne moet altijd apart mee worden besteld.

  Vraag:

  Hoeveel Ampère per relais kanaal kan de Multilarm schakelen?

  Antwoord:

  De relais contacten zijn uitsluitend op afstand schakelbaar. De maximale toegestane belasting per relais contact is 100V ac of dc bij 1 Amp. Wanneer u een hogere stroom wilt schakelen kunt u heel eenvoudig aan het bestaande relais een tweede relais koppelen al waar u vele malen meer stroom mee kan schakelen. Ook is het natuurlijk mogelijk om een extern tijdrelais aan te koppelen.

  Vraag:

  Ik sta in een pomp gemaal en ik heb zojuist via mijn GSM een relais uitgang geactiveerd, de pomp draait nu, maar nu is mijn batterij ineens leeg van
  mijn GSM.
  Hoe kan ik nu handmatig het relais afschakelen?
   

  Antwoord:

  Actieve relaiscontacten kunnen handmatig in rust (Idle) worden gebracht door de Multilarm met zijn eigen on/off schakelaar uit en daarna weer in te
  schakelen. Indien alleen de voedingspanning zou worden weggenomen, blijven de relaiscontacten alleen in rust zolang de voedingsspanning weg is. Zodra de
  voedingsspanning weer wordt aangesloten, worden de relaiscontacten weer actief. Natuurlijk geld dit alleen voor de typen met ingebouwde noodaccu.

  .

   
   
                    DDS Prijslijst   V 56.8                               1/2

  SMS Melders / Modems / Dataloggers voor het mobiele GSM netwerk, DIN-rail (D) of wandmontage (W)
   

  PRIJSLIJST   EXCL BTW

  Artikelnummer:        Omschrijving:
  MODEM Contact
  ingangen
  Spannings
  ingangen
    0-10V

  Stroom
  ingangen

  0-20mA

   

  Relais
  uitgangen

   

  Voeding 8-35Vdc/

  15-28Vac

  Noodaccu NiMH

  Datalogger 8 Mb

   

  Batterijvoeding

   2x AA

   

  DIN-rail behuizing

   

  Wand
  behuizing
  Prijs Excl BTW Euro

  Versies zonder ingebouwde noodvoeding:

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  10-SV0000GM-ED

  GSM Modem

  -

  -

  -

  -

  -

  -

  -

  -

   

  10-SV2000GM-ED

  SMS-melder / GSM Modem

  2

  -

  -

  -

  -

  -

  -

  -

   

  10-SV8002GM-ED

  SMS-melder / GSM Modem

  8

  -

  -

  2

  -

  -

  -

  -

   

  10-SV0200GM-ED

  SMS-melder / GSM Modem

  -

  2

  -

  -

  -

  -

  -

  -

   

  10-SV0020GM-ED

  SMS-melder / GSM Modem

  -

  -

  2

  -

  -

  -

  -

  -

   

  10-SV4402GM-ED

  SMS-melder / GSM Modem

  4

  4

  -

  2

  -

  -

  -

  -

   

  10-SV4042GM-ED

  SMS-melder / GSM Modem

  4

  -

  4

  2

  -

  -

  -

  -

   

  Met ingebouwde 8 Mb datalogger:

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  10-SV0200GL-ED

  SMS-melder / GSM Modem

  -

  2

  -

  -

  -

  -

  -

   

  10-SV0020GL-ED

  SMS-melder / GSM Modem

  -

  -

  2

  -

  -

  -

  -

   

  10-SV4402GL-ED

  SMS-melder / GSM Modem

  4

  4

  -

  2

  -

  -

  -

   

  10-SV4042GL-ED

  SMS-melder / GSM Modem

  4

  -

  4

  2

  -

  -

  -

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Versies met ingebouwde noodvoeding:

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  10-SV2000GM-AD

  SMS-melder / GSM Modem

  2

  -

  -

  -

  -

  -

  -

   

  10-SV8002GM-AD

  SMS-melder / GSM Modem

  8

  -

  -

  2

  -

  -

  -

   

  10-SV0200GM-AD

  SMS-melder / GSM Modem

  -

  2

  -

  -

  -

  -

  -

   

  10-SV0020GM-AD

  SMS-melder / GSM Modem

  -

  -

  2

  -

  -

  -

  -

   

  10-SV4402GM-AD

  SMS-melder / GSM Modem

  4

  4

  -

  2

  -

  -

  -

   

  10-SV4042GM-AD

  SMS-melder / GSM Modem

  4

  -

  4

  2

  -

  -

  -

   

  Met ingebouwde 8 Mb datalogger:

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  10-SV0200GL-AD

  SMS-melder / GSM Modem

  -

  2

  -

  -

  -

  -

   

  10-SV0020GL-AD

  SMS-melder / GSM Modem

  -

  -

  2

  -

  -

  -

   

  10-SV4402GL-AD

  SMS-melder / GSM Modem

  4

  4

  -

  2

  -

  -

   

  10-SV4042GL-AD

  SMS-melder / GSM Modem

  4

  -

  4

  2

  -

  -

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

                                                             

  NB1: Voor uitvoeringen zonder behuizing (OEM) geldt een minderprijs van € 20,-.

  NB2: Een aantal type DIN-rail uitvoeringen zijn ook tegen een meerprijs in wandmontage uitvoering leverbaar.

  NB3:     =  standaard,         ?   =  optie,            -  =  niet leverbaar

   

              Standaard wordt bij iedere SMS modem gratis de software en programmeer kabel (10-SV-21) bij geleverd. 

  Let op! Alle Multilarm GSM modems worden standaard geleverd zonder GSM antenne, hier zijn diverse types voor leverbaar, zie hier onder staand!
  Uitgezonderd de IP65 wandbehuizing uitvoering!

  Optionele accessoires:

  Artikelnummer:

  Omschrijving:

  Photo:

  Prijs Excl BTW Euro

  10-SV-20

  Netadapter 12Vdc  1.0Amp voor de Multilarm reeks

  25,-

  10-SV-21

  RS232 modem- / programmeerkabel RJ10 naar Sub-D 9p en 25p female, 1,5m

   

  8,-

  10-SV-22

  RS232 modemkabel Multilarm // Compri – RJ10 / RJ45 // adapter sub-D 9p
  ( Compri - Priva gebouwbeheer systeem )

   

  8,-

  10-TB-14

  RS232 modem- / programmeerkabel sub-D 9polig male naar sub-D 9polig female, 1,5m

   

  8,-

  20-ANT113MMCX

  Standaard Magneet voet antenne met 3 meter kabel en MMCX-M connector
  Deze heeft u nodig bij een multilarm met een 5 aan het einde van het serienummer

  19,95

  20-ANT113-SMA

  Standaard Magneet voet antenne met 3 meter kabel en SMA-M connector
  Deze heeft u nodig bij een multilarm met een 6 aan het einde van het serienummer

  16,83

  20-CCLPR08MMCX

  Hufterproof schijfantenne met 2,5 meter kabel en MMCX-M connector
  Deze heeft u nodig bij een multilarm met een 5 aan het einde van het serienummer

  35,61

  20-CCLPR08S2

  Hufterproof schijfantenne kleur Zwart met 2,5 meter kabel en SMA-M connector
  Deze heeft u nodig bij een multilarm met een 6 aan het einde van het serienummer

  29,61

  10-SV-33

  Ingebouwde antenne (alleen voor  wandbehuizing uitvoering)

   

  9,-

  10-SV-39

  Verloopkabel 2 meter MMCX naar FME female

  20,40

  10-SV-50

  Server software voor GPRS

   

  aanvraag

   

  NB1: Voor uitvoeringen zonder behuizing (OEM) geldt een minderprijs van € 20,-.

  NB2: Een aantal type DIN-rail uitvoeringen zijn ook tegen een meerprijs ( € 40,00 ) in wandmontage uitvoering leverbaar.

  NB3:     =  standaard,         ?   =  optie,            -  =  niet leverbaar


  GSM ANTENNE MOBIELE GSM FAXEN CHIP PROGRAMMERS xLogic PLC BESTELLEN HOME

  E-Mail voor vragen aan DDS.
  (C) 2014 DDS Electronics Europe B.V.  Alle rechten voorbehouden.  
  ( WIJZIGINGEN IN PRIJS EN MODEL, EVENALS TEKST FOUTEN VOORBEHOUDEN )