Makkelijk en snel bestellen?

Klik hier om naar onze nieuwe webshop te gaan. 
DX-HT701 GaAs-FET ANTENNE 
50Mhz - 2.5 GHz

Niet langer leverbaar
English

 


De actieve antenne voor VHF/UHF, ruisarm en hoge prestaties !
Behalve actieve antennes voor lange en middengolf is deze antennesoort voor het VHF/UHF-bereik bij professionele radiodiensten reeds langere tijd " stand der techniek ". Met de DX-HT7O1 is professionele ontvangst (voor een schappelijke prijs) nu ook voor iedere scanner-luisteramateur mogelijk! De DX_HT7O1-Aktiv-Antenne - klein in afmeting maar groot in haar prestatie!

De DX-HT701-Aktiv-Antenne bestaat uit een antennestraler in een 3 cm diameter en  91 cm lange buis, vervaardigd uit een glasvezelversterkte kunststof. In deze kunstof straler zit de versterkerelektronica. 
 De gehele antenneconstructie is water-, weer- bestendig. Uiterst stevig en dus geschikt voor elke plaats van opstelling. Aangezien de antenne vrij klein is kan hij zeer gemakkelijk geplaatst worden boven of onder het dak, op een balkonhek of aan de caravan worden bevestigd. Zelfs plaatsing in de buurt van sterke radiozenders is probleemloos mogelijk. Een uitgebreid beveiligingscircuit met Schottky-diodes voorkomt te hoge spanningen zoals deze ook bij onweer kunnen optreden. De meegeleverde mastbeugels vergemakkelijken de montage. Tevens is de antenne voor deze hoge frequenties voorzien van een N-connector.


Hoe werkt deze DX-HT701-Aktiv-Antenne?

Door haar hoge ingangsgevoeligheid pikt deze antenne zeer zwakke signalen op. Deze radiosignalen worden aan de versterkerelektronica in de DX-HT7O1 aangeboden. De versterker bevat hoogwaardige microgolf GaAs-FET-Mmics, die zelfs nog op frequenties tot 2,5 GHz werken. Een speciale circuittechniek zorgt voor een enorme bandbreedte met zeer lage eigenruis en hoge oversturingsvastheid. De optimale aanpassing van de actieve antennestraler aan het elektronische deel garandeert gelijkblijvende gevoeligheid in het totale frequentiebereik tussen 50Mhz - 2.5 GHz. Boven deze frequenties is deze antenne, hetzij met een gering versterkingsverlies, ook nog te gebruiken. De antennestraler is bovendien op de belangrijkste voorkeurbanden (6 m, 4 m, 2 m, 70 cm, 23 cm, 13 cm, 900 MHz, 1.300 MHz) gepiekt. Deze optimalisering van deze frequentiegebieden is zinvol, omdat het "interessante" radioverkeer zoals b.v. amateur-, politie., BOS-, air-, autotelefoonnet, draadloos-telefoons niet gelijkmatig over het VHF/UHF-spectrum zijn verdeeld, en omroep- resp. TV-zenders meestal zo hoge signaalniveaus hebben, dat deze niet nog eens versterkt hoeven te warden. In tegendeel, door deze optimalisering en daardoor, worden deze vaak storende, horizontaal uitzendende omroep- en TV-stations verzwakt en de scanner-ontvanger hierdoor minder overbelast.


Als volgende stap komt het versterkte signaal via de HF/DC-interface de ontvanger in. De voordelen van de DX_HT7O1 zijn duidelijk: door de hoge ingangsgevoeligheid vanwege de lage eigenruis van de antenne zijn deels signalen al te ontvangen; door de versterking wordt de gebruikelijke kabeldemping gecompenseerd. Resultaat is, dat deze zwakke signalen nu de scanner kunnen bereiken. De scanner-luisteraar kan gewoon meer beluisteren! Vanzelfsprekend behoort het HF/DC-interface bij de levering van de DX-H1701. Deze interface bevindt zich in een HF-dichte metalen behuizing. Deze wordt tussen scanner en antenne geschakeld en verzorgt de stroomtoevoer naar de antenne en de HF-signalen naar de ontvanger. De interface beschikt over BNC-Koppeling alsmede een 3,5 mm-jackplug voor de 12Vdc power input. 
Een gestabiliseerde netvoeding adapter word NIET mee geleverd.

De voordelen van de HT701:

In vergelijking tot de gebruikelijke passieve scannerantennes verbaast de HT701zich door haar uitmuntende eigenschappen zoals:

  • Geringe afmetingen, waardoor bijna elke plaats als opstellingplaats geschikt is
  • Geoptimaliseerde straler, die voor uitstekende ontvangst zorgt
  • De hoge ingangsgevoeligheid in combinatie met het hoogwaardige versterkerdeel zorgt voor de doorgifte van ook zwakke signalen
  • De ruisarme en oversturingsbestendige versterker, die deze hoge gevoeligheid garandeert en geen bijkomende storingen veroorzaakt

    FAQ veel gestelde vragen

TECHNISCHE GEGEVENS:

Frequentiebereik50Mhz - 2.5 GHz
Versterking ( rel )10 dB in bereik tussen 50Mhz - 2.5 GHz
Polarisatieverticaal - rondom-ontvangst
Noise figure+/- 2 dB / 100 MHz; 4 dB / 1.500 MHz; 6 dB / 1.800 MHz Interceptiepunt 3e orde
>30 dBm 
Beveiligingscircuitvoor HF-signalen aan de ingang d.m.v. Schottky-diodes
+ 350 mV / EMK met reactietijd 5 ns; beveiligingscircuit t.b.v. afvloeien statische lading
uitgang: 50 Ohm coax
Aansluitingenantenne = N -Female 50 Ohm  
Stroomvoorziening8 - 15 V DC, minus-pool aan massa, ingebouwde beveiliging tegen verkeerd polen,
stroomverbruik +/- 30 mA
Gewicht0.450 Kg
Afmetingenlengte 910 mm, Diameter 31 mm
Garantie1 jaar

Niet inbegrepen zijn: Gestabiliseerde netvoeding adapter en antenne kabel.

Voor VHF / UHF / S-SHF dienen uitsluitend hoogwaardige kabels te worden gebruikt zoals RG58 vgs. MIL - norm; RG223, RG213, H-100, Aircom, Aircell. 
Wanneer men aan de kabel soldeert en of aanpassingen verricht, dient de antenne en  voedingskabel losgenomen te zijn van de Antenne en ontvanger !

(Technische en optische wijzigingen voorbehouden)

DX-HT701 Actieve antenne:.

Bestelnummer: 20-DX-HT701

Niet langer leverbaar

Losse adapter voor de DX-HT701, 12VDC 1,2Amp :

Bestelnummer: 20-PPSS1212

Best Excl BTW 15,63, prijs,     incl BTW 18.60 Euro

Voor het regelen van de Gain van de DX-HT701 kan deze regelbare voeding worden ingezet.

Bestelnummer:AFX-1502

Prijs Excl BTW 46,13,  Prijs incl BTW 54.90 Euro

Ook het leveren van Coax-kabel en pluggen kan geheel verzorgt worden, zie de Coaxkabel pagina! 

Ook het aanzetten van pluggen behoort tot de mogelijkheden.
Prijs aan zetten plug: 9.82 Excl BTW 

Industriele koffers PAGINA

Antennekabel & Connectors

HOME 

BESTELLEN

E-Mail voor vragen aan D.D.S. Electronics .
(C) 2011 DDS Electronics Europe BV  Alle rechten voorbehouden.  
( TUSSENTIJDSE PRIJSWIJZIGINGEN VOORBEHOUDEN )