Makkelijk en snel bestellen?

Klik hier om naar onze nieuwe webshop te gaan. 
Wat is HSDPA
HSDPAwat is dat?

HSDPA is niet veel meer dan een opgevoerde versie van UMTS.
Er wordt gebruik gemaakt van dezelfde palen enkel van een iets effectievere encoding.
Veel verschil is er dus niet en de "nadelen" van UMTS (2 zenders UMTS/GSM, hoger stroomverbruik en niet overal bruikbaar) blijven dus gewoon bestaan.

Je kan dit dan ook het beste vergelijken met de upgrade van GPRS naar EDGE. Relatief goedkoop en toch een flinke performance boost.

T-Mobile geeft deze snelheden op voor de Web  'N Walk card:

 Volgens de specificaties van de kaart is deze geschikt voor:
 - GPRS tot 85 kbps
 - EDGE tot 248 kbps
 - UMTS tot 384 kbps
 - HSDPA tot 2 Mbps
 - WLAN 802.11 b/g tot 54 Mbps
 - GPRS/EDGE Quad band (GSM 850, 900, 1800, 1900)
 - HSDPA/UMTS Single band.

T-Mobile:

  • Onbeperkt internet voor een vast bedrag per maand
  • Download: tot 14.4 Mbps
  • Upload: tot 2.0 Mbps
  • Volume: tot 15 Gb

 

Teltonika HSDPA router
HSDPA router van Teltonika

T-Mobile heeft primeur HSDPA-internet

Door Mick de Neeve - dinsdag 18 april 2006 12:21 - Bron: Redactie Tweakers.net - Views: 22.210 - Permalink
 T-Mobile laat in een persbericht weten dat het vandaag, nog voordat KPN zover is, zijn HSDPA-netwerk heeft gelanceerd. Hiermee kunnen mobiele snelheden tot 1,8Mbps bereikt worden - wat ongeveer zo snel is als een doorsnee adsl-verbinding en vijfmaal zo snel als het (vooralsnog) tot 384Kbps gelimiteerde UMTS. Het bedrijf stelt dat UMTS door deze beperking niet meer aan de norm van de dag voldoet. 'De ervaring leert dat wanneer mensen thuis of op kantoor eenmaal een bepaalde snelheid gewend zijn, zij dat onderweg ook willen', aldus T-Mobile's directeur marketing Pim van der Feltz. Aan die snelheidswens zit een prijskaartje van 69,50 euro per maand, waarmee het bedrijf concurrent Xs4all, dat UMTS-toegang voor 75 euro per maand biedt, de loef af lijkt te steken. Volgens Planet is T-Mobile's HSDPA-bereik niet volledig; de helft van de Nederlandse bevolking, oftewel 'de 75 grootste steden in Nederland' zouden onder het dekkingsgebied vallen. T-Mobile's abonnement biedt echter de mogelijkheid om desgewenst ook gebruik te maken van GPRS, UMTS of een WiFi-hotspot van T-Mobile. Het is onduidelijk of er een datalimiet op het abonnement zit, en wat er voor de benodigde Web'n'Walk-netwerkkaart betaald moet worden.

18-4-2006
T-Mobile komt als eerste in Nederland met mobiele breedband.
Vanaf vandaag kunnen T-Mobile klanten als eersten in Nederland gebruikmaken van mobiel breedband op T-Mobile’s nieuwe 3G-netwerk gebaseerd op HSDPA. T-Mobile is daarmee de eerste Nederlandse mobiele aanbieder die het razendsnelle HSDPA op de markt brengt, waarmee downloadsnelheden van maximaal 1,8 Mbit/s zijn te behalen. Daarmee is HSDPA tot 5 keer sneller dan UMTS en vergelijkbaar met de breedbandsnelheid van ADSL die mensen thuis of op kantoor gewend zijn. Om HSDPA te kunnen gebruiken heeft T-Mobile HSDPA datakaarten voor laptops beschikbaar, de zogenoemde Web ‘n’ Walk Card. In het najaar verwacht T-Mobile de eerste mobiele toestellen te leveren die het snelle HSDPA ondersteunen. UMTS toestellen werken uiteraard ook op het HSDPA-netwerk maar kunnen slechts UMTS-snelheid ervaren.

Pim van der Feltz, Marketing Directeur T-Mobile Netherlands is erg trots dat T-Mobile de primeur heeft om de supersnelle verbinding aan klanten te kunnen aanbieden: “Het is steeds het streven van T-Mobile geweest om laptopgebruikers onderweg echt mobiel breedband aan te bieden. De ervaring leert dat wanneer mensen thuis of op kantoor eenmaal een bepaalde snelheid gewend zijn, dat zij dat onderweg ook willen. Wij voorzien voor HSDPA een snelle acceptatie, niet alleen bij zakelijke gebruikers. In combinatie met een landelijk netwerk van HotSpots biedt T-Mobile nu een goed netwerk van mobiel breedband in Nederland. De mobiele operators hebben een aantal jaren geleden stuk voor stuk veel geld betaald voor een 3G-licentie. Wij zijn de eerste die een netwerk aanbiedt met een snelheid die past bij de doelstellingen van die licentie.”

Web ‘n’ Walk Card
Met de Web ‘n’ Walk Card van T-Mobile hebben klanten de beschikking over mobiel breedband internet. Hierdoor hebben zij onderweg gemakkelijk toegang tot bedrijfsinformatie met de snelheid zoals zij gewend zijn van thuis en op kantoor. Met de Web ’n’ Walk Card maakt de gebruiker via de laptop snel en eenvoudig draadloos verbinding met internet. Dat kan naast HSDPA ook via HotSpot van T-Mobile. De gebruiker kan voor een vast bedrag per maand van 69,50 Euro onbeperkt gebruikmaken van mobiel internet via GPRS, UMTS, HSDPA en Wi-Fi in Nederland. Met de introductiekorting van 10 Euro per maand tot 1 juli 2006 kan de gebruiker kennismaken met het mobiele breedband internet.

T-Mobile HSDPA
In augustus 2005 demonstreerde T-Mobile tijdens een bijeenkomst met zakelijke klanten in Rotterdam als eerste Nederlandse aanbieder de mogelijkheden van HDSPA in de praktijk. HSDPA bleek daar in snelheid vergelijkbaar te zijn met ADSL. Eind oktober bracht T-Mobile als eerste Nederlandse operator een HSDPA-verbinding tot stand in een live netwerkomgeving. Hierbij werd een dataverbinding gemaakt met een externe streaming server. In november 2005 startte T-Mobile een externe HSDPA test met een aantal bedrijven in de omgeving van het bedrijventerrein Plaspoelpolder in Den Haag/Rijswijk. Ruim 40 deelnemers kregen de beschikking over de Web ‘n’ Walk Card. De test heeft waardevolle informatie opgeleverd over de kwaliteit en de diensten. Ook zijn aspecten van de nieuwe dienst geëvalueerd zoals snelheid, stabiliteit, gebruiksgemak en facturatie. Een van de deelnemers van de HSDPA-test is Bert Kok, Directeur ANP Multimedia: “Mobiel internet is bij het ANP niet meer weg te denken. De hele dag door worden veel en zware bestanden gedownload. Onze fotografen plaatsen hun foto's direct via internet en redacteuren gebruiken mobiel breedband internet om onderweg teksten en multimediale content te posten. Zelf gebruik ik het om interne ANP-processen zoals de productie te kunnen volgen. HSDPA is voor het ANP een echte uitkomst." Met de lancering van het HSDPA-netwerk op 18 april 2006, is T-Mobile de eerste mobiele aanbieder in Nederland die mobiel internet aanbiedt op ADSL-snelheid.

                      Altijd onderweg online met UMTS-HSDPA datacards

 

Deze data-abonnementen zijn gebaseerd op onbeperkt internetgebruik (flat fee) en een gemiddelde snelheid van 384 kb|s en 128 kb|s

Daarvoor is een datacard nodig.

Hieronder de abonnementsprijs en de aanschafprijs van de mobiele datacard.

De prijzen zijn exclusief BTW. U hoeft uw data abonnement niet bij uw eigen mobiele telefoonprovider aan te schaffen,  maar als u een nieuw abonnement afsluit kan een combinatie-aanbieding voordeliger te zijn.

T-Mobile  Internet Totaal

'Web'n Walk card en simcard

Gebruikte netwerken

50 euro per maand

gratis

GPRSen UMTS met hsdpa* (2 Mb|s)

Vodafone Data abonnement

UMTS-breedband datacard

Gebruikte netwerken

75 euro per maand

49 euro

GPRS en UMTS met hsdpa* (1,8Mb|s)

KPN Data abonnement

Mobiel internetkaart 710

Gebruikte netwerken

69,95 per maand

gratis

GPRS en UMTS en hsdpa* (1,8Mb|s)

*hsdpa is een nieuwe technologie waarmee de UMTS-snelheid vervijfvoudigd wordt tot 2Mb|s.

Dit  is nog steeds niet sneller dan een WiFi-verbinding (die minimaal 10Mb|s geeft), maar in ruil daarvoor krijgt u bij deze data-abonnementen wel landelijke dekking.

Een WiFi-vebinding is op dit moment alleen beschikbaar via hotspots of via openbare WiFi-toegangen die gratis worden aangeboden.

      HOME