Makkelijk en snel bestellen?

Klik hier om naar onze nieuwe webshop te gaan. 
WAT IS GPRS  
GPRS betekent General Packet Radio Service. Dit is een techniek in het GSM-netwerk die het mogelijk maakt om meer en sneller informatie te verzenden en ontvangen dan tot nu mogelijk was met GSM-telefoons. Met GPRS wordt de informatie niet in één keer over het netwerk gestuurd maar in stukjes. Hierdoor is het mogelijk om via een mobiele telefoon gemakkelijk informatie uit te wisselen. Daarmee komt mobiel internetten, bijvoorbeeld voor het checken van uw e-mail en het snel verzenden van foto's binnen handbereik.

GPRS is niet geschikt voor spraak. Als u met een GPRS-toestel zowel informatie wilt versturen als wilt bellen, heeft u twee abonnementen tegelijk nodig. Een GSM- en een GPRS-abonnement.

Let op: om GPRS te kunnen gebruiken, heeft u een GPRS-toestel nodig. Voor een aantal toepassingen is het noodzakelijk om het GPRS-toestel te gebruiken in combinatie met een laptop.

Wat zijn de voordelen van het GPRS-netwerk?

Online:
Met GPRS kunt u de hele dag online zijn zonder extra kosten. Na één keer inloggen heeft u, waar en wanneer u maar wilt, toegang tot een scala aan informatie- en communicatiediensten en eventueel het eigen bedrijfsnetwerk.
Kostenbeheersing:
U betaalt alleen voor de informatie die verzonden of ontvangen wordt en niet voor de tijd dat u online bent. U kunt dus rustig informatie opzoeken en groeperen.
Steeds sneller:
Het inbellen, zenden en ontvangen van informatie gaat sneller dan u gewend bent via de huidige GSM-standaard. Dit maakt het opvragen van informatie een stuk gebruikersvriendelijker.
GPRS geeft u de tijd:
Omdat u online kunt blijven zonder extra kosten, is er alle tijd om informatie te lezen en te verwerken. De kosten worden immers verrekend via de hoeveelheid informatie die wordt gedownload of verzonden en niet voor de tijd dat u online bent. Hierdoor kunt u moeiteloos en zorgeloos beschikken over de meest actuele informatie, ongeacht de tijd die eraan besteed wordt.

Heb ik voor GPRS ook een ander toestel nodig?

Ja, voor toegang tot het GPRS-netwerk heeft u een GPRS-toestel nodig. Wilt u naast de toegang tot GPRS ook bellen met uw mobiele telefoon, dan heeft u een GPRS-toestel met een GPRS-abonnement én een GSM-abonnement nodig. Alle andere GSM-diensten zoals VoiceMail en SMS blijven intact.
Binnenkort verschijnen er ook PC-insteekkaarten, GPRS PCMCIA-kaarten, die u in een laptop of PDA kunt steken. Met deze kaart heeft u geen apart telefoontoestel meer nodig om van GPRS-diensten gebruik te maken.

Kan ik met mijn GPRS-toestel tegelijkertijd bellen en informatie ontvangen?

Het verzenden of ontvangen van informatie wordt tijdelijk onderbroken als er gebeld wordt of als u zelf wilt bellen. De dataverbinding gaat weer verder als het gesprek is beëindigd.

Kijk op onze website voor diverse GPRS toestellen, deze worden komende maanden uitgebreid!

Met dank aan KPN telecom voor hun service

GPRS modem van Wavecom Sierra Wireless
GPRS en GSM MODEM
De Geavanceerde Teltonika Desktop GSM met GPRS 3G functie
 
HOME