Makkelijk en snel bestellen?

Klik hier om naar onze nieuwe webshop te gaan. 
Wat is het Antenneregister?
Het Antenneregister geeft een overzicht van de antenne-installaties voor mobiele telefonie en landelijke omroep die in Nederland in werking zijn. De eigenaren van de antennes geven de gegevens door aan het Antenneregister, waar ze vervolgens zichtbaar gemaakt worden door het Antennebureau. Op deze manier kunt u snel zien of bij u in de buurt antennes staan opgesteld en waarvoor die antennes gebruikt worden. De antennegegevens worden ieder kwartaal vernieuwd.


Hoe werkt het Antenneregister?

Er zijn twee manieren in het register om locaties van antenne-installatie op te vragen: Zoeken op postcode
Vul vier cijfers en twee letters van de postcode in en klik op zoek. U ziet aan de hand van de symbolen welke antenne-installaties in de betreffende postcode aanwezig zijn. De postcode wordt automatisch het centrum van de kaart. Als u op één van symbolen klikt, krijgt u informatie over de desbetreffende antenne-installatie. U kunt ook de opties gebruiken om verder in of uit te zoomen op de kaart of om informatie op te vragen over een antenne-installatie.

Opties
Alvorens u op de kaart klikt, kunt u één van de vier onderstaande opties selecteren. De pijlen rondom de kaart hoeven niet geactiveerd te worden.
In de meer gedetailleerde inzoom-niveaus zijn de antennes ook daadwerkelijk zichtbaar als stippen op de kaart. Pas in de meeste gedetailleerde inzoomniveaus zijn de stippen ook aanklikbaar. (U dient dan eerst in het menu aan de linkerkant van het scherm het icoon “informatie” te activeren.) U kunt dan meer informatie vinden over de specifieke antenne-installatie.
Inzoomen kaart. Met deze knop kunt u, in vijf stappen, tot straat niveau inzoomen. Als u met de cursor op de kaart klikt, wordt dit het centrum van de kaart.
Uitzoomen kaart. Met deze knop kunt u in vijf stappen terugzoomen naar de kaart van Nederland.

Volledig uitzoomen. Met deze knop gaat u terug naar de kaart van Nederland.
Informatie antenne-installatie. Met deze knop kunt u op een antenne-installatie klikken om details op te vragen. Antenne-installaties zijn: omroep, GSM 900, DCS 1800 en UMTS 2100. Details van mobiele telefonie antenne-installaties zijn: toepassing, de datum waarop de antenne-installatie in gebruik is genomen en het aantal antennes op een antenne-installatie. Daarnaast worden de details van een antenne voor mobiele telefonie weergegeven zoals: de veiligheidscontouren voor burgers en werknemers en extra informatie over cumulatieve effecten van meerdere antennes bij elkaar.Details van omroep antenne-installaties zijn: toepassing, locatie en masthoogte. Ook worden de veiligheidscontouren en extra informatie over cumulatieve effecten weer gegeven
Pijlen rondom de kaart. Met deze knoppen is het mogelijk om op de kaart naar het noorden, noordoosten, oosten, zuidoosten, zuiden, zuidwesten, westen en noordwesten te navigeren.


U kunt de antenne die u zoekt niet vinden in het register?

Het kan zijn dat een mast die u ergens ziet staan, bijvoorbeeld bij u in de buurt, niet in het register te vinden is.
Hiervoor kunnen een aantal oorzaken zijn:

Metingen van Elektromagnetische Veldsterkte.
Antennes die in gebruik zijn wekken een elektromagnetisch veld op. Dit is noodzakelijk om te kunnen werken. Ook mensen worden aan deze velden blootgesteld. Bij zeer hoge veldsterktes kan opwarming plaatsvinden van het menselijk lichaam. Om dit effect te voorkomen hanteert Nederland, net als bijna alle andere landen in de wereld, bepaalde blootstellingslimieten. Bepaald is dat het algemene publiek niet blootgesteld mag worden aan hogere veldsterktes dan de limieten. Regelmatig doet het Agentschap Telecom metingen om te kijken wat de gemeten veldsterkte is op plaatsen die voor het publiek toegankelijk zijn.
U vindt op de website van het Antenneregister een overzicht van veldsterktemetingenbij u in de buurt.

Heeft u nog vragen?
Als het Antenneregister u niet verder helpt, kunt u op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur contact opnemen met het Antennebureau. 0900-ANTENNE (0900-2683663)

Voor meer info gaat u naar www.antenneregister.nl

HOME