Makkelijk en snel bestellen?

Klik hier om naar onze nieuwe webshop te gaan. 

                     Fosfor Bronze Antenna Longwire
Helaas niet meer leverbaar

Iedereen kent dit type langdraad antenne , neem een lang stuk koperen draad  van ongeveer XX meter lang , verbind deze aan het ene eind van ontvanger en verbind het andere eind aan een porseleinen isolator. Dit is dan wel de meest basic vorm. Het wordt dan een lange afstands antenne vooral gebruikt in de scheepsvaart waar een wijd bereik nodig is. Echter heeft men dan de langdraad gespannen tussen 2 isolatoren, met een feeder naar de radiohut.

Het beste resultaat in zowel verzenden als ontvangen ligt in de installatiehoogte van de antenne, bij voorkeur op een hoogte van 1.0l  -, dit zorgt voor het beste patroon.

Vele variaties kunnen succesvol worden getest, afhankelijk van uw vrije ruimte. een inverted -L (T) of en Inverted -V (L) van ongeveer 20m lang functioneert erg goed als de verticale sectie meer dan 7 meter lang is en niet in de buurt is van een muur.

De combinatie van horizontale en verticale polarisatie  verhoogt de gevoeligheid op lange afstand signalen,  de signalen kunnen variŽren in sterkte van minuut tot minuut,  propagatie verschijnselen zijn hiervan de oorzaak het is de manier waarop radiogolven gereflecteerd worden door de ionosfeer luchtlaag. De lucht laag is voor sommige frequentie een reflector.

Hierboven twee voorbeeld foto's van een longwire antenne. De linkse foto gemaakt van een eenvoudig staaldraad of elektrisch  koperdraad, met een zijde aangesloten op de ontvanger/zender,  is waarschijnlijk de meest voorkomende  gebruikte langdraad draadantenne, wordt op veel schepen toegepast en is vooral in zwang geweest voor 1948. Echter op zee schepen kan geen gewone koperdraad gebruikt worden door het zoute zee water valt de koperdraad binnen de kortste keren uit elkaar. Gewoonlijk is hij  tussen de 20-40 m lang  maar komt voor in verschillende versies, de langdraad is simpel gezien niet meer dan een enkele lengte strak gespannen koper draad gehangen tussen twee isolators. Ook is een inverted-L of  inverted-V mogelijk te spannen afhankelijk van de vrije ruimte . Het rechtse plaatje,  vraagt een feeder met een hoge impedantie deze antenne is ook een open dipool ( dipole).

   
 
 
 
 
20-29000022: antenne kabel koperdraad 7x7x0.8qmm Enlarge Image
BESTELNUMMER: OMSCHRIJVING: PRIJS excl BTW / VAT
20-29000022 antenne  kabel koperdraad 7x7x0.8qmm 100 meter 1797,00 Helaas niet meer leverbaar

E-Mail voor vragen aan D.D.S. Electronics.
(C) 2008 DDS Electronics Europe B.V.   Alle rechten voorbehouden.  
( TUSSENTIJDSE PRIJSWIJZIGINGEN VOORBEHOUDEN )