Makkelijk en snel bestellen?

Klik hier om naar onze nieuwe webshop te gaan. 
4g+ advancedWe hebben reeds 4G en steeds meer mensen raken hier dan ook mee bekend (lees info over 4G hier) de opvolgers staan echter al klaar.

Hoewel sommigen al aan 5G denken, is 4G+ de nieuwe en snellere versie van 4G. Maar hoe werkt het precies, is het echt zoveel sneller en kun je het al gebruiken?

Hoe heet het?
De opvolger van 4G ookwel LTE is 4G+ die ook onder andere namen bekend staat zoals LTE+, lte advanced, 4G advanced of LTE A

Hoe werkt 4G+ precies?
4G+ is eigenlijk een uitbreiding van het 4G-netwerk zoals consumenten het nu al gebruiken. Het 4G-netwerk maakt gebruik van twee frequenties: 800Mhz en 1800Mhz. Bij 4G+ wordt 20Mhz van de 1800Mhz-frequentie gecombineerd met de 10Mhz van de 800Mhz-frequentie.De gecombineerde 30Mhz bestaat uit zes 5Mhz-blokken, wat kenmerkend is voor 4G+.

Ook 4G gebruikt deze 5Mhz-blokken. Elk blok biedt in theorie een maximale snelheid van 37,5 Mbit/s. Bij 4G worden er vier blokken gebruikt, wat een maximale snelheid van 150Mbit/s oplevert. Bij 4G+ is het aantal blokken verhoogd naar zes, waardoor er een maximale snelheid van 225Mbit/s kan worden behaald.

Is 4G+ echt sneller?
4gplus1Simpel gezegd: ja. 4G+ is sneller dan 4G, maar niet heel veel sneller. Het verschil tussen 4G en 4G+ is te vergelijken met 3G en HSDPA (3G+), en niet met het verschil tussen 3G en 4G. De maximale snelheden voor 4G en 4G+ zijn respectievelijk 150 en 225 Mbit/s, ofwel 18,75 MB/s en 28,13 MB/s. Het snelheidsverschil tussen 4G en 4G+ kan maximaal 9,38 MB/s zijn.

Het verschil in snelheid valt te nuanceren. Zo is 4G voor velen al geschikt om fijn mobiel te internetten, bijvoorbeeld voor het streamen van audio en video of het uploaden van foto’s. Een snelheidsverschil van 75 Mbit/s zal daarom voor velen niet direct merkbaar zijn, omdat 4G al aan de wensen van de meeste consumenten voldoet.

antenne mast
Waarom gaan we niet direct over naar 5G?

5G is nog volop in ontwikkeling. Telecomproviders en netwerkbeheerders werken veelal met een tussenstap, zoals ook bij 3G en HSDPA (3G+), alvorens ze naar een nieuw netwerkvorm overgaan. Op dit moment zijn verschillende partijen bezig met de ontwikkeling van het 5G-netwerk, waaronder Huawei en Ericsson.

5G wordt wel drastisch sneller dan 4G en 4G+, en wordt daarom gezien als de volgende evolutie van het mobiele netwerk. 5G wordt veel sneller dan de gemiddelde kabelverbinding van mensen. Er zijn door Samsung al testen van 7,5 Gbp/s succesvol afgerond, wat neerkomt op een maximale snelheid van 938 MB/s. Deze enorme snelheid betekent dat zware content streamen tijdens het treinreizen, zoals 4K-video, gewoon mogelijk wordt.

Waar is 4G+ beschikbaar?
Omdat 4G+ zowel de 800Mhz- als 1800Mhz-frequentie gebruikt, moeten beide frequenties op de betreffende plek beschikbaar zijn. Dat is vooralsnog alleen het geval in de grote steden in Nederland, zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Telecomproviders gaan in de loop van 2015 het aantal steden met 4G+ uitbreiden.

KPN, Vodafone en T-Mobile bieden op dit moment 4G+ aan. Op de websites van de providers kun je de huidige 4G+ dekking bekijken. Het zal echter lastig blijven om ook in gebouwen een stabiele 4G+ te ontvangen, omdat de 1800Mhz-frequentie zo goed door muren gaat als de 800MHz-frequentie.

Hoe is het met de Latency?
Het grote voordeel van LTE Advanced is volgens de providers vooral de fors lagere netwerk latency. Dat is, simpel gezegd, de tijd die nodig is voordat het netwerk reageert. Bij 4G ligt dat gemiddeld tussen de 30 en 100 miliseconden. Met LTE-A is een latency van minder dan 10ms heel normaal. Als gewone gebruiker merk je daar niet veel van, maar tegenwoordig worden steeds meer zakelijke toepassingen over mobiele netwerken afgehandeld. Denk aan VPN verbindingen of Client-Server toepassingen (remote desktop etc). Die diensten worden, met hoge latency, erg traag en in sommige gevallen werkt het dan gewoon niet. Daarvoor biedt LTE-A dus wel een prima oplossing

Bron: Androidplanet & mobilecowboys